Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Project

Antwerpen, 't Groen Kwartier

Autoluwe straatjes, groen binnen handbereik en toch het bruisende centrum van wereldstad Antwerpen op bijna steenworp afstand. Dat kenmerkt ’t Groen Kwartier in Antwerpen Stad.

Wonen en leven in het park van morgen? Wonen op ’t Groen Kwartier is thuis komen in één van de meest uitzonderlijke plekken binnen Antwerpen stad. Deze plek was vroeger gekend als het Militair Hospitaal Antwerpen met haar statige gebouwen en centraal gelegen kapel. Nu een nieuwe autovrije oase van bijna 8 ha binnen de stadsgrenzen van Antwerpen. Een evenwichtige mix van trendy lofts in historische gebouwen, nieuwbouwappartementen met groot terras en gezinswoningen met tuin. Stuk voor stuk bieden ze een nieuwe en unieke visie op wonen in Antwerpen: alle troeven van de stad, aangevuld met een rustig autovrij park. Door het autovrije karakter is ’t Groen Kwartier de ideale ontmoetingsplek voor familie en vrienden. Jong en oud vindt zijn ding in de autoluwe en groene straatjes en is zonder twijfel fier op ’t Groen Kwartier. Het aanlokkelijke grasplein nodigt kinderen en (groot)ouders uit tot spel en ontmoeting.

 

De ontwerper van deze fraaie plek is Jan Ooms van de gelijknamige advies- en ontwerpstudio. Hij bestudeerde provinciale domeinen met bijzondere aandacht voor flora en fauna. Bouwde een speel- en ontmoetingspark in Leuven, richtte schoolpleinen in en trok dus de speeltoestellen op in ’t Groen Kwartier. Hij werkte nauw samen met Goede Speelprojecten die de speeltoestellen leverde. Stuk voor stuk zijn het aantrekkelijke, robuuste en avontuurlijke speeltuigen. Kinderen kunnen vanaf nu klimmen, schommelen, draaien, springen en zwieren in en op de natuurlijk speelobjecten. Of om het motto van Goede Speelprojecten aan te halen: ‘spelen, het zit in onze natuur’!   Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel

Betrokken partijen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven