Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Project

HUB's op de boulevard van Gemeente Emmen

DE HUBS In Emmen wordt momenteel gebouwd aan de herontwikkeling van het centrum. Eén van deze projecten is ontworpen door CM3 custom-made: de HUBS (trefpunten).

De organisch vormgegeven overkappingen zijn uitgevoerd in composiet en op enkele punten op de Boulevard geplaatst, samen met enkele bijpassende zitstenen. De HUBS bieden gelegenheid om even te zitten en bieden beschutting tegen zon of regen. De eyecatchers van de Boulevard verbinden onder meer de grote parkeerplaats, centrum en Dierentuin Emmen met elkaar. Dankzij de organische en speelse vorm wordt de fantasie van de bezoekers geprikkeld.


Kleur veranderende verlichting

Na een gedegen voorbereiding van sterkte/wind berekeningen (uitgevoerd door ICO Innovaties) werd gestart met de bouw van de HUBS. In de rand van de overkappingen is RGB gestuurde led-verlichting aangebracht, waarmee de kleur naar wens kan worden ingesteld. Onder de overkappingen zijn spots met dimmer geïnstalleerd. In totaal zijn er negen exemplaren op de Boulevard Noord geplaatst, in een later stadium volgen er een aantal op de nieuw aan te leggen Boulevard Zuid.Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel


Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven