Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Project

Loungen in een van de grootste parken van Amerika

In Memphis Tennessee (VS) zijn nieuwe Rough&Ready Loungers uit de Streetlife Collectie Straatmeubilair geplaatst. Deze robuuste loungers zijn perfect voor recreatiegebieden en ideaal te combineren met andere producten uit de R&R Range.

Het Shelby Farms Park is een indrukwekkend groot natuurpark van 18km² in het hart van Shelby County. Streetlife heeft producten geleverd voor het deelgebied “Heart of the Park”. Een levendig gebied met een groot meer, wandel- en fietspaden, paviljoens, speeltuinen en een evenemententerrein. Samen trekken zij ongeveer één miljoen bezoekers per jaar. Het Shelby Farms Park wordt gerund door een non-profit organisatie en is uniek in de Verenigde Staten in zijn afmeting. 

 

De grote schaal van het project en het open karakter van het gebied rond het meer vragen om een fors ontwerp. De Streetlife R&R Range is ontwikkeld met juist die stevige en robuuste uitstraling. De zware hardhouten balken en toch verfijnde detaillering maken deze productfamilie zo geschikt voor toepassing in projecten met een grotere schaal.

 

De nieuwe R&R Loungers zijn een perfecte match voor het waterlandschap van het Heart of the Park gebied. De Rough&Ready stijl gecombineerd met het chaise longue ontwerp maken dit een perfecte lounger voor de waterkant. Door de harmonieuze uitstraling binnen de R&R product range is het voor de landschapsarchitect makkelijk producten met diverse functionaliteiten te combineren.

 

Doordat Streetlife betrokken was bij het ontwerptraject van James Corner Field Operations, was het mogelijk om een deel van de Streetlife producten op maat uit te werken voor dit project. Zo is de zitting van de extra lange R&R Curve bank 30cm dieper dan standaard. En de R&R 6 bank, een Streetlife klassieker, is uitgegroeid tot R&R 9 bank, een dubbelzijdige zitting van 90cm breed. 

 

De R&R Range biedt een breed scala aan producten voor de openbare ruimte. Van fietsbeugel tot voetgangersbrug. Kijk voor meer informatie op de website www.streetlife.nlDit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven

Geplaatst door

Trending