Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Project

Circulariteit voert boventoon in buitenruimte ABN Amro

De ABN Amro heeft het NL Greenlabel Gebiedslabel ontvangen. Dat omdat de volledige buitenruimte van de ABN Amro en het dakterras van Circl volgens de circulaire filosofie is ontworpen.

Het ontwerp is afkomstig van Donkergoen. Circulariteit in gebouwen begint wat meer ingeburgerd te geraken, in de buitenruimte was dat nog niet het geval. Tot voor kort, want Donkergroen pakte de opdracht van ABN AMRO met beide handen aan om te laten zien dat ook in de buitenruimte circulair denken en doen mogelijk is. Het was pionieren maar Donkergroen is er in geslaagd en wilde dat – samen met ABN AMRO, ook getoetst zien met het NL Greenlabel Gebiedslabel.

Onafhankelijke toetsing

De onafhankelijke assessoren Jos Schild van Royal HaskoningDHV en Gert Olbertijn van Stabilitas BV hebben de beoordeling uitgevoerd. “Met Circl hebben ABN AMRO en Donkergroen de circulaire lat hoog gelegd", aldus Jos Schild van Royal HaskoningDHV. "Ik heb namens NL Greenlabel al heel wat gebieden mogen toetsen, maar nooit eerder zagen we zo’n sterke focus en volharding op circulariteit. Het toegekende Gebiedslabel A is dan ook meer dan verdiend waarbij een bonuspunt is verleend vanwege die volharding”. Lodewijk Hoekstra vult aan; “Donkergroen heeft de Zuidas in Amsterdam definitief donkergroen ingekleurd. We hebben groot respect voor de pioniersrol van Donkergroen en zijn trots dat we de tuinen van ABN AMRO en Circl hebben mogen labelen”.Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven

Gerelateerd

Gerelateerde leden