Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Kleinsten demonsteren met groene kleding voor beter klimaat

In heel België wordt de laatste weken door scholieren gespijbeld voor een beter klimaat. Ook de kleinsten gaan nu op hun eigen, speelse manier protesteren. Dit doen zij door op elke donderdag in groene kleding naar school te komen.

Dit is een initiatief van Jenaplanschool De Kleurdoos in Gent, schrijft de stad op haar website. Het is gestart met het idee dat basisschoolkinderen nog te jong zijn om daadwerkelijk inhoudelijk protest te voeren. Op deze manier wil het bestuur van de school het klimaat bij de kleinsten toch onder de aandacht brengen. Onder de naam 'groene donderdag' trekken zij iedere donderdag wat groens aan en komen daarin naar school. Ook wordt er een groene vlag buiten de school gehangen. 


Samen met het zogeheten MOS-team (milieuzorg op scholen) besloten leerlingen van De Kleurdoos om de klimaatbetogingen geheel op eigen, naar leeftijd geschikte manier, te steunen. De leerlingen zijn overigens niet verplicht in groene kleding naar school te komen: leerlingen die bewust met het klimaat bezig willen zijn, mogen dit doen. 


De basisschool roept andere Gentse basisscholen hetzelfde te doen. Ze doen dat via deze oproep: "Donderdag was al veggiedag in Gent, maar wordt vanaf nu ook letterlijk groene donderdag". 

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven