Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Website laat zien waar je je parkeerplaats huurt

Een platform met Gentse roots biedt een overzicht van alle beschikbare parkeerplaatsen aan een straat en brengt bewoner en huurder met elkaar in contact.

Verschillende publieke en private bedrijven beschikken over parkeerplaatsen, zoals garageboxen en ander soort parkeerplaatsen. Ze worden gebruikt door werknemers en klanten, maar staan ook vaak leeg. Het parkeerplatform moet hiervoor een oplossing bieden. Op de site www.stad.gent/parkeerplatform worden alle private en openbare parkeerplaatsen in Gent verzameld die bewoners vervolgens kunnen horen.

Hoe het werkt

Op de interactieve kaart kan een bewoner doelgericht beschikbare parkeerplaatsen in de buurt opzoeken. Vervolgens kan de bewoners daar de contactgegevens van de eigenaar vinden en de plaats huren. Dan wordt de huurder doorverwezen naar een email, telefoonnummer of een externe boekingswebsite.

Tarieven

De prijs van een parkeerplaats begint bij 25 euro voor een nachtabonnement en 85 euro voor een 24/24 abonnement. Stad Gent bemoeit zich niet met het verhuurproces. Om alles in goede banen te leiden is een parkeermakelaar aangesteld. Deze gaat actief op zoek naar bedrijven die mogelijk parkeerplaatsen kunnen aanbieden. Momenteel is al te kiezen uit 120 locaties die in totaal goed zijn voor 2285 parkeerplaatsen.

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven

Geplaatst door

Trending