Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Use the roof

Dakspecialist Zoontjens roept het al een tijdje: USE THE ROOF! Om haar motto kracht bij te zetten introduceert zij de nieuwe website www.usetheroof.nl.

Gebruik het dak! Niet alleen omdat het dak een geweldige plek is, maar ook omdat het noodzakelijk is om te gebruiken. We merken het allemaal: het klimaat verandert, de bevolking groeit en de steden worden voller. De ‘verloren’ vierkante meters van de daken liggen binnen handbereik, die moeten we gebruiken. Met de juiste inrichting van het dak draagt je bij aan een duurzame gebouwde omgeving waarin het aantrekkelijkheid is en blijft om te wonen, te werken en te recreëren. 

Je kunt het dak gebruiken als een tuin, als een parkeerplek of een ontmoetingsplek. Of als ruimte voor extra groen, om de biodiversiteit te vergroten, het overstromingsrisico te verminderen door zware regenval te absorberen en om duurzame energie op te wekken. Het dak biedt veel kansen en kan een multifunctionele rol vervullen.

Om je hiervan nóg meer bewust te maken en je te inspireren, introduceert Zoontjens de nieuwe website www.usetheroof.nl. Met uitleg over gekleurde daken, cases van mooi dakgebruik en de laatste ontwikkelingen over gebruik van het dak.

 

 Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel