Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Slim Naar Antwerpen werpt vruchten af

Mobiliteitsproject Slim naar Antwerpen blijkt een succes: bij de 26 ondervraagde werkgevers die deelnemen aan het project Slim Naar Antwerpen, is het autogebruik voor woon- werkverkeer afgenomen van 64 naar 43 procent.

Slim naar Antwerpen is een stedelijk mobiliteitsproject met als doel zoveel mogelijk auto's uit de spits te verwijderen, schrijft Het Laatste Nieuws. Het begon in 2016, toen er een werkgeversaanpak werd uitgewerkt waarbij het project bedrijven met tenminste 20 werknemers van mobiliteitsadvies op maat voorziet. De bedrijven krijgen bijvoorbeeld een mobiliteitsscan aangeboden, kunnen gebuikmaken van een proefabonnement op een elektrische fiets en openbaar vervoer en krijgen fiscaal advies. 


Inmiddels zijn 90 werkgevers uit Antwerpen aangesloten bij het project. Bij deze 90 bedrijven zijn in totaal 46.388 mensen in dienst. Volgens mobiliteitsschepen Koen Kennis laten de cijfers zien dat werkgevers al veel doen om slim reizen te stimuleren bij hun werknemers. Wel liggen er volgens Kennis nog kansen om deze 'modal shift' meer kracht bij te zetten. Er is bijvoorbeeld uit berekeningen gebleken dat 69 procent van de mensen die de auto als woon- en werkverkeer gebruikt wel een alternatief vervoermiddel heeft, maar deze nog niet of nauwelijks gebruikt. 

Deel dit artikel