Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Designtegels bezorgen SHLD Brugge Febe Elements Award

De speelplaats van basisschool SHLD uit Brugge heeft een Febe Elements Award gewonnen in de categorie ‘precast in landscape’. De op maat gemaakte designtegels zijn een blikvanger in het ontwerp. De innovatieve techniek waarmee deze tegels worden gemaakt, maakt het mogelijk haast elk design op de tegel te plaatsen.

Centraal bij het ontwerp van de speelplaats stond het stimuleren van de kinderen tot spelen en bewegen. Ontwerpster Sophie Watelle koos bij de omranding van het speelplein en de omranding van andere zitconstructies voor de Solid zitelementen van Stradus Infra. Ook heeft ze in het ontwerp spelelementen meegenomen die weinig ruimte innemen. De techniek van de designtegels kwam hierbij goed van pas.

 
Juf Stefanie Cool van de Brugse basisschool heeft meegeholpen aan de ontwerpen voor op de designtegels. In totaal zijn er 530 unieke tegelontwerpen, in 60x60 cm-formaat, uitgewerkt voor de verhoogde zones op de speelplaats. Op de ontworpen tegels komen letters en cijfers als het ware tot leven. Beginnende lezers kunnen spelenderwijs met deze letters oefenen. Voor de oudere kinderen zijn coördinaten in de tegels verwerkt. Daarmee zijn de tegels geschikt voor alle leeftijden van de basisschool. Bij het ontwerp van de speltegels is ook aandacht besteed aan het behoud van groen. Dit is gecombineerd met een multifunctionele inrichting met spel- en zitelementen. 


Lees ook: Een nieuw schooljaar met unieke speelplaats voor SHLD Brugge

Deel dit artikel