Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Aandacht voor buitenruimtes bij hogescholen

De openbare ruimte rondom scholen komt meer en meer in de picture. Het is bepalend voor de sfeer en kan invloed hebben op de aantal nieuwe inschrijvingen van studenten. Bij een Open Dag is de buitenruimte het eerste wat mensen zien. Naast de eerste indruk is natuurlijk het verblijven van de studenten en het personeel door het jaar heen heel belangrijk. Tussendoor een frisse neus halen is immers ook goed voor de concentratie!

Mensen worden zich steeds meer bewust van de ruimtes om zich heen en hoe ze hierdoor beïnvloed worden. Zo ook voor leerlingen en studenten van scholen en universiteiten. De Hogeschool Saxion in Deventer liet door Klein Beerninkaan de achterzijde van het schoolgebouw, voor het buiten verblijven van hun studenten, nieuwe zitelementen van Streetlife plaatsen. De strakke vormgeving van de banken passen bij de moderne architectuur van het gebouw.


Matte en stoere uitstraling

De geplaatste elementen komen uit de Streetlife Collectie Straatmeubilair. Het betreft de Love Benches. In plaats van de standaard uitvoering in RVS is er gekozen voor aluminium gestraald. Het materiaal heeft hierdoor een matte en stoerdere uitstraling. Door de aanpassing van het materiaal was het tevens gunstig voor het budget van de herinrichting. Naast kwaliteit blijft kostprijs uiteraard voor scholen zeer belangrijk, een juiste prijs kwaliteit verhouding is dan ook van elke leverancier gewenst. Het meedenken en het op maat kunnen maken naar wens van de klant is bij dit project dan ook erg gewaardeerd.

 Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven

Geplaatst door