Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Eerste bewoonbare WikiHouse staat in pioniersstad Almere

Wethouder Tjeerd Herrema van Almere heeft het eerste bewoonbare WikiHouse - in de wereld geopend. Almere is een living lab waar zelfbouw, betaalbaarheid en digitale innovaties in de woningbouw centraal staan.

WikiHouse is de revolutie in de zelfbouw. Het is een duurzaam en digitaal geproduceerd houtskelet bouwpakket waarmee je zelf je huis (of werkruimte) kunt ontwerpen en bouwen. Maak een digitaal ontwerp, zaag je woning uit met een computergestuurde zaag en zet de onderdelen in elkaar met je vrienden en familie. Projectleider Ivar Diekerhof ’Het delen van ontwerpen en informatie is de kracht achter WikiHouse; met elke woning die waar dan ook op de wereld wordt gebouwd, wordt WikiHouse beter, efficiënter, duurzamer en goedkoper’.

Toekomst van WikiHouse

Het experiment eindigt niet met de Pionierswoning op de Bouw Expo – Tiny Housing. Aankomende periode gaat Het Woningbouwatelier samen met zo’n 20 geïnteresseerden WikiHouses bouwen op de Stripmaker. Almere kent een lange traditie in de zelfbouw. Wethouder Tjeerd Herrema: ‘We hebben de zelfbouwer veel ruimte gegeven in Almere en geven dat met dit experiment een extra impuls; ook nu de woningmarkt weer aantrekt. Verder wordt in Bouwend Nederland veel gesproken over digitalisering in de bouw; in Almere doen we het ook.’Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel