Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Dubbele parkeerkosten bij drukke beurs

Mensen die met de auto naar de Flanders Expo in Gent komen, betalen over een paar weken niet vijf maar tien euro voor een parkeerticket. De verdubbeling is alleen van toepassing wanneer het een druk bezochte beurs betreft.

Het maximumtarief van tien euro zal gelden bij beurzen die veel bezoekers trekken. In andere gevallen wordt het tarief van €7,50 of €5,00 gehanteerd, schrijft Nieuwsblad. Flanders Expo heeft zelf zo'n 1100 parkeerplaatsen beschikbaar rondom het beursgebouw. De stad heeft daarbij nog 2700 plaatsen beschikbaar tegenover het beursgebouw. Bij kleinere beurzen volstaat dit aantal parkeerplekken, maar bij grotere beurzen als Horeca Expo en Agriflanders is dit niet voldoende. 

Het duurdere parkeertarief moet bezoekers stimuleren om met het openbaar vervoer naar het beursgebouw te komen. Er stopt een tram naast het Flanders Expo, die naar station Gent Sint-Pieters rijdt. Het Mobiliteitsbedrijf zal per periode het parkeertarief vaststellen. Bij bepaalde evenementen zoals de Gentse Feesten of het Lichtfestival blijven de tarieven wel gratis. Ook het park-and-ride-vlak naast de tramhalte blijft gratis. 

Deel dit artikel