Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Parkeerkaart verleden tijd in parkeergarages in Gent

Parking Reep (P2) wordt de eerste Gentse stadsparkeergarage die werkt met nummerplaatherkenning. Het nieuwe systeem is actief vanaf maandag 24 juni 2019. De komende jaren wordt het systeem uitgerold in de andere parkeergelegenheden.

Het nieuwe systeem vervangt een parkeerkaartje door ANPR-camera's voor nummerplaatherkenning. Om te betalen gaat de autobestuurder naar de betaalautomaat, waar hij zijn de nummerplaat intikt en betaalt voor de parkeertijd. Bij het buitenrijden wordt de nummerplaat opnieuw gescand en gaat de slagboom automatisch open. Zodra de wagen de parking verlaten heeft, worden de nummerplaatgegevens gewist. Zo blijft de privacy van alle gebruikers gegarandeerd. 

Testperiode

Parking Reep is de eerste parkeergelegenheid die met het systeem van nummerplaatherkenning gaat werken. De aanpassing van de apparatuur is begin juni gestart en sinds 17 juni werd de apparatuur getest. In een latere fase wordt ook een e-loket in gebruik genomen voor de abonnees. Nog dit najaar wordt ook in de Parking Sint-Pietersplein (P10) de apparatuur vervangen. Vanaf 2020 zijn dan de andere parkings van de Stad Gent aan de beurt. 

Om alle inwoners en bezoekers te informeren over het nieuwe systeem, is er ook een filmpje gemaakt dat wordt gepost op de website van de Stad Gent en op sociale media.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel