Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Middenvakrijders zijn grootste ergernis

Automobilisten op de snelweg ergeren zich het vaakst aan middenvakrijders. Na middenvakrijders raken automobilisten vooral gefrustreerd door onvoldoende afstand houden en het gebruik van een telefoon achter het stuur.

Dit blijkt uit een onderzoek van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) dat uitgevoerd werd onder 603 Vlaamse autobestuurders. De Stichting is niet verrast over de uitkomsten van het onderzoek. Volgens de Stichting hebben deze ergernissen stuk voor stuk met asociaal rijgedrag te maken. Het gaat namelijk vaak om gedrag waar andere automobilisten van schrikken, wat vervolgens tot gevaarlijke situaties leidt. Toch geven veel automobilisten aan vaak zelf ook in het middenvak te rijden. Iets meer dan 25% deed dit de afgelopen maanden een keer.

De Vlaamse minister van Mobiliteit Ben Weyts besteedde op ludieke wijze aandacht aan dit ongewenste rijgedrag. Hij maakte een filmpje waarin hij zelf nodeloos op de middelste rijstrook van de E19 blijft plakken. Het fragment was bedoeld om aandacht te vestigen op de overtreding. Middenvakrijden kan daarbij een boete opleveren van 58 euro, schrijft De Morgen. 
Deel dit artikel