Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Fiets en trambus als alternatief rond Brusselse ring

Om het autoverkeer rondom de Brusselse ring zoveel mogelijk te verminderen, is reeds onder meer gestart met het aanleggen van een 60 kilometer lang fietsnetwerk. Naast het fietsnetwerk is ook een Ringtrambus als alternatief voor de auto ontwikkeld.

De ring rond Brussel vormt vaak een knelpunt in de Belgische mobiliteit, schrijft Bouwkroniek. Als alternatief voor het autoverkeer wil de regering daarom voorzien in kwalitatief goede fietsroutes en een tramdienst, waardoor mensen zich alsnog goed kunnen blijven verplaatsen.

Veilig en snel verplaatsen

Het fietspad wordt voorzien van asfalt en wordt ruim 2 meter breed. Het wordt door middel van een haag gescheiden van het autoweggedeelte. Naast het traject van de Ringtrambus rondom UZ Jette en Brussels Airport komt een 23 kilometer lang fietspad te liggen en die daarmee fungeert als een van de drie nieuwe verbindingen van het Brabantnet


De Ringtrambus is eenvoudig te combineren met de fiets, aangezien de fietspaden naast het traject van de Ringtrambus komen te liggen. Daarbij wordt elke halte langs het traject voorzien van een fietsenstalling. 

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven