Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Virtueel verkeersplatform ondergaat test op Gentse Feesten

TMaas, de ontwikkelaar van het digitale verkeersplatform voor de stad Gent, gaat het virtuele dashboard uitvoerig testen tijdens de Gentse Feesten.

Dit gebeurt in samenwerking met het Mobiliteitsbedrijf van de Stad Gent en is van start gegaan op 19 juli jl, schrijft Stad Gent op haar website. De Gentse Feesten zijn een uitgelezen moment om het verkeersplatform te testen, omdat de stad dan door grote mensenmassa's bezocht wordt. Dit is een uitdaging voor de mobiliteit en daarmee is het dus de ideale gelegenheid om het platform uitvoerig te kunnen testen.

Hoe het werkt

De test die wordt uitgevoerd tijdens de Gentse Feesten betreft een interne test waarbij TMaas onder andere test op de goede werking en de gebruiksvriendelijkheid van het dashboard. Hiervoor nemen de inspecteurs plaats in de zogenaamde in de 'control room' van Gent. Door de verkeersstromen beter in kaart te brengen en het daarnaast mogelijk te maken problemen sneller op te sporen, staat TMaas de verkeersmanagers van de Stad bij in de drukke feestperiode. 


Na de Gentse Feesten wordt het dashboard verder ontwikkeld. Hierbij worden de resultaten van de eerste test meegenomen. De officiële lancering van het dashboard staat gepland voor het voorjaar van 2020, maar voorafgaand daaraan komt er nog een tweede test tijdens de Winterfeesten. Ook burgers kunnen aan deze test een bijdrage leveren, door plaats te nemen in het zogenoemde 'user panel'. 

Deel dit artikel