Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Grootste skatepark van België in de maak

In Gent verrijst aankomende zomer de oplevering van het grootste skatepark van België. Daarvan is de bouw onlangs gestart.

Het skatepark krijgt zijn plaats op de locatie van de huidige parkeerplaats van het Huis van de Sport. Begin september werd al gestart met de aanleg van een parkeerplaats, met een nieuw wandelpad daarbij en enkele omgevingswerken. De parkeerplaats is nu zo goed als gereed, waarmee de huidige parkeerplaats kan worden afgebroken en de daadwerkelijke aanleg van het skatepark kan beginnen.

Altijd open

Het skatepark is op elk moment vrij toegankelijk en krijgt een centraal gelegen gebouw met publiek sanitair en voldoende fietsenstallingen. Om maximaal gebruik het hele jaar door mogelijk te maken, komt er ook verlichting met een timerfunctie die door de skaters zelf bediend kan worden. Naast een skategedeelte komt er ook een gedeelte van 340 m2 dat speciaal is ingericht voor freerunning.

Ontwerp en inrichting

De inrichting van het skatepark zelf kwam tot stand in overleg met een aantal Gentse skaters. Het ontwerp is van de Frans architectenbureau Constructo, gespecialiseerd in het ontwerpen van skateparken. De kosten worden ingeschat op bijna 2 miljoen euro, waarvan een deel gesubsidieerd wordt door Sport Vlaanderen. 

Deel dit artikel