Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Drie natuurlijke speeltuinen in Aalsmeer

In de gemeente Aalsmeer zullen binnenkort drie natuurlijke speeltuinen worden gerealiseerd. In het voorjaar organiseerde de gemeente drie inloopbijeenkomsten, waar kinderen en ouders hun mening konden geven over de plannen en konden meedenken over de invulling van de natuurlijke speeltuinen.


De natuurlijke speeltuinen komen op het Stokkeland, bij de Kamerlingh Onnesweg en bij de Hendrikstraat. Uit een beoordeling van alle speelterreinen in de gemeente kwam naar voren dat een aantal speelterreinen kunnen blijven zoals ze zijn, maar ook dat andere worden opgeheven of aangepast.
 

Avontuurlijk Spelen

In de bijeenkomst voor het Stokkeland vooral naar voren dat de kinderen meer bosjes wilden om in te spelen en takken om hutten mee te bouwen. Ook wilden ze meer kunnen spelen met en in het water en een plek hebben om te vissen of om beestjes te kijken. Een grote groep wilde ook kunnen voetballen. In Kudelstaart is behoefte aan een plek waar je hutten in de struiken kan bouwen en een voetbalveld met twee doelen voor oudere kinderen. In Aalsmeer-Oost wil de jeugd vooral de fietscrossbaan behouden en extra klimbomen. Als eerste wordt nu gestart met de natuurlijke speeltuin op het Stokkeland en Kudelstaart (Kamerling Onnesweg). De planning is dat deze speeltuinen rond de zomer klaar zijn. Voor het avontuurlijke spelen in Oost gaat het Ontwerpbureau Donkergroen het gesprek aan met de (onder andere) fietsende) jeugd om het terrein in te richten.
 

Uitvoeringsplan Spelen

In het kader van beheer moeten er kleine aanpassingen plaatsvinden aan bestaande speelplekken. Enkele toestellen zijn afgeschreven en sommige speelterreinen zijn niet meer geschikt voor de beoogde doelgroep. Kleine bewoners groeien en de speeltuin moet mee groeien. Uit de drie bijeenkomsten is belangrijke informatie verkregen. Zo kwam naar voren de bewoners van Kudelstaart graag wilden dat het speelterrein aan de Pasteurstraat in Kudelstaart behouden blijft. De jeugd kwam tijdens de informatieavond ruim 45 handtekeningen overhandigen om hiervoor aandacht te vragen. De gemeente en het Bureau Donkergroen gaan nu aan de slag met de opmerkingen.Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven