Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Fietsen staan Gentse voetgangers in de weg

Om betere doorgang te creëren voor voetgangers, gaat stad Gent daar een deel van de geplaatste fietsen verwijderen. Het gaat om de fietsen die geparkeerd staan op het Koningin Maria-Hendrikaplein. Om plaats te bieden aan overtollige fietsen, wordt gewerkt aan een ondergrondse fietsenstalling die plek biedt aan 1500 fietsen.

Het einde van de schoolvakanties wordt gezien als één van de oorzaken van het toenemend aantal fietsen in de Gentse binnenstad, schrijft Het Laatste Nieuws. Het zorgt voor een rommelig aangezicht en maakt de stad er voor toeristen ook niet aantrekkelijker op. Een projectmedewerker van Gent laat aan de krant weten dat er momenteel 135 fietsen foutief geparkeerd staan. “Dat is geen enorm aantal, maar door deze fietsen te verwijderen, kunnen we wel meer ruimte creëren voor voetgangers.”

Met de komst van de nieuwe ondergrondse fietsenstalling, komt de capaciteit om fietsen te stallen op een totaal van 15000 in de hele stad Gent. De projectmedewerker van de stad laat weten dat vooral in de ondergrondse stallingen gecontroleerd gaat worden op foutief geparkeerde fietsen. “Deze worden sowieso verwijderd.”
Deel dit artikel