Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Wachten op de bus in huiselijke sfeer

‘Doe alsof je thuis bent, gooi je afval niet op de grond!’ Met die boodschap is de afgelopen tijd op meerdere locaties in Vlaanderen een huiselijk bushokje geplaatst.

In de gezellige bushokjes, met behang en planten beplakt op de glazen wanden, moet men het gevoel krijgen thuis te zijn. En thuis gooi je natuurlijk je afval in de prullenbak. De bushokjes zijn een initiatief van de Mooimakers, die deze campagne gebruiken om aandacht te vestigen op zwerfvuil.

Mooimakers

Mooimakers is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de VVSG. De OVAM is verantwoordelijk voor het afvalstoffen-, materialen- en bodemsaneringsbeleid in Vlaanderen. Fost Plus verenigt de bedrijven die verpakte producten op de Belgische markt brengen. De lokale overheden zijn verantwoordelijk voor de openbare reinheid en zijn verenigd in de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (vvsg).

Mooimakers organiseert campagnes, voert onderzoek, stimuleert kennisuitwisseling, ondersteunt op een proactieve manier alle actoren die zich engageren in de strijd tegen zwerfvuil en zet zelf aanstekelijke acties op. Mooimakers is de motor van een maatschappelijke beweging waar iedereen deel van kan uitmaken.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven

Trending