Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Gentse fietsers krijgen lucht en vet cadeau

De Fietsambassade trakteert Gentse fietsers vanaf deze week op gratis lucht en vet. De fietsers kunnen bij de bakfietsen van de Fietsambassade hun banden op laten pompen en ketting laten smeren.

De actie loopt tot 29 maart. De Fietsambassade organiseert deze actie nu voor de tweede maal, schrijft Stad Gent op haar website. In juni werd de service een week lang aangeboden op vier locaties in de stad. Vanwege het grote succes destijds, is het aantal locaties waar de service wordt aangeboden, uitgebreid tot negen. 


De service wordt dagelijks aangeboden in de ochtend- en avondspits. Door de actie krijgt de organisatie tevens de mogelijkheid in gesprek te gaan met fietsers en hen verder in te lichten over de dienstverlening. Zo beheert de Fietsambassade bijvoorbeeld tal van fietsparkings in de Gentse regio, houdt de organisatie deze parkings netjes en schoon en heeft het vijf vestigingen in de stad. 


Het is van groot belang dat u uw fiets regelmatig laat controleren en van onderhoud voorziet. Goed opgepompte banden en een propere, gesmeerde ketting zijn namelijk de basis voor een aangename, vlotte en veilige fietstocht. En niet geheel onbelangrijk: hiermee vermijdt men onnodige slijtage en herstelkosten. 


Bekijk hier waar de Fietsambassade de komende dagen te vinden is. 

Deel dit artikel