Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Vlaamse scholen investeren in klimaat

Het Vlaamse onderwijs zet in een stroomversnelling in op duurzaamheid. Dit door te investeren in energiezuinige schoolgebouwen, goedkope leningen voor zonnepanelen en sensibiliseringscampagnes.

Vlaamse scholen investeren momenteel massaal in zonnepanelen, schrijft De Morgen. Ze kunnen dit financieren door een langlopende zonnelening, met 1 procent rente, aan te vragen bij de overheid. Vorig jaar zijn 81 aanvragen ingediend, wat vertaald kan worden naar 11000 zonnepanelen. 


Minister Hilde Crivits (Onderwijs) meldt dat inmiddels de helft van deze zonnepanelen inmiddels is geïnstalleerd. De overige helft staat gepland in de volgende maanden. De leningen, waarvan het totaalbedrag tien miljoen euro bedraagt, zijn onderdeel van een bredere vergroeningsoperatie in het onderwijs.


Via het Vlaamse Klimaatfonds vloeit daarnaast 75 miljoen euro naar ingrepen die de energie-efficiëntie van schoolgebouwen ten goede moeten komen. Hierbij kan gedacht worden aan isolatie, nieuwe ramen en nieuwe verwarmingsketels. 

Deel dit artikel