Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Deelstep verovert nu ook Oostende

In Antwerpen en Brussel is het al langer orde van de dag: de elektrische deelstep. Nu gaat de elektrische deelstep ook het straatbeeld in Oostende veroveren. Vanaf volgende maand zullen er minstens 500 gaan rijden.

De elektrische deelstep wordt gezien als ideaal vervoermiddel voor korte afstanden, schrijft de Standaard. Het optimale eraan is dat je de deelstep overal achter kunt laten en dat de steps iedere nacht worden opgeladen, zodat de volgende persoon er de volgende dag direct gebruik van kan maken. 


Voor de facilitatie zal Oostende meerdere aanbieders toelaten. De vergunningen moeten hiervoor nog toegekend worden. Via een app van een van de aanbieders zal de gebruiker direct kunnen zien waar zich de dichtstbijzijnde elektrische step bevindt. Het ontgrendelen en betalen voor het gebruik van de step gebeurt via de app. Voor een rit met de step moet een euro betaald worden. 


Mobiliteitsschepen van Oostende Anseeuw benadrukt dat het níet om een proefproject gaat. De schepen wil er voluit voor gaan en de hele stad kunnen voorzien van de elektrische deelsteps. Volgens de schepen wordt deelmobiliteit steeds belangrijker en is het daarnaast een recreatief leuke activiteit. 

Deel dit artikel

Gerelateerd

Gerelateerde leden

Gerelateerde bedrijven