Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Geen zwaar vrachtverkeer in Aalst tijdens 'schoolspits'

Zware vrachtwagens zullen in Aalst het centrum binnen de ring niet meer in mogen op momenten dat de scholen starten en eindigen. Aalst gaat die maatregel uit het mobiliteitsplan vervroegd invoeren om de verkeersveiligheid rond de scholen te verhogen.

Inhoudeluijk betekent de maatregel dat vrachtwagens met een gewicht zwaarder dan 3,5 ton binnen de ring niet meer zijn toegestaan tussen 7.30 en 8.30 uur en tussen 15.30 en 16.45 uur. Het is de bedoeling dat de maatregel op 1 februari 2020 ingaat. 


Nu mogen de vrachtwagens nog de hele dag in de ring rijden, enkel de verkeersvrije zone is nu 'verboden terrein'. Naast het bannen van zwaar vrachtverkeer is ook gedacht aan gps-systemen die vrachtwagenbestuurders gebruiken. Ook daar wordt alles nu al voor voorbereid, om ervoor te zorgen dat de bestuurders tegen 1 februari op de hoogte zijn. 


Vrachtwagenbestuurders kijken doorgaans veel meer naar hun gps dan dat ze luisteren naar verkeersborden. Wel worden er verkeersborden gemaakt om de tonnagebeperking langs alle invalswegen van de stad aan te geven. 

Deel dit artikel