Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Gent is duurzaamste stad

Van de grootste Belgische steden scoort Gent het best op duurzame mobiliteitsoplossingen. Gent wordt op de voet gevolgd door Brussel en Antwerpen. Vooral op het circulatieplan scoort de stad erg hoog.

Het Duitse Wuppertal Instituut deed onderzoek naar mobiliteit en levenskwaliteit in de vijf grootste steden van België, schrijft Standaard. Naast het circulatieplan scoort Gent vooral goed op het grote aantal verplaatsingen per fiets en het kwalitatief goede parkeerbeleid. Brussel is juist onderscheidend op het vlak van openbaar vervoer en heeft een lage emissiezone. Antwerpen scoort van de vijf steden het best op verkeersveiligheid en heeft sinds 2017 ook een lage emissiezone.

Luik en Charleroi doen het beduidend minder goed op het gebied van duurzame mobiliteit. In deze steden is de auto nog altijd het voornaamste vervoermiddel. In het rapport wordt gesteld dat alle steden voertuigen op fossiele brandstoffen moeten weren. Dit zal de luchtkwaliteit in de stad en de levenskwaliteit volgens Greenpeace alleen maar ten goede komen.

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven