Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Ook Vlaanderen akkoord met randweg Baarle

De Belgische Raad van State heeft de laatste bezwaren van enkele inwoners van Baarle-Hertog tegen een klein deel van de randweg Baarle over Belgisch grondgebied verworpen. Dit meldt de provincie Noord-Brabant in een persbericht.

Daarmee is ook het Belgische bestemmingsplan definitief en kan de tweede fase van de randweg definitief worden aangelegd, nadat de provincie Noord-Brabant in juni 2017 al akkoord was gegaan.

 

Christophe van der Maat, gedeputeerde van de provincie: “We hebben als provincie Noord-Brabant altijd vertrouwen gehad in de goede afloop van de juridische procedures. Daarom waren we ook al begonnen met de aanleg van het eerste deel van de randweg. Bewoners hebben nu definitief zicht op een veel betere verkeersafwikkeling, leefbaarheid en veiligheid in de kom van hun dorp.''

Planning

Het project Randweg Baarle wordt in fases uitgevoerd. Het eerste deel van de randweg dat volledig op Nederlands grondgebied ligt wordt op dit moment al aangelegd. Dit werk verloopt volgens planning en is naar verwachting in het najaar van 2018 gereed. De voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het tweede deel van de Randweg zoals het graven van sloten en het verbeteren van gemeentelijke aansluitingen en het verleggen van kabels en leidingen, zijn in volle gang. Met de aanleg van de rotondes Nijhoven en Bredaseweg en de twee tunnels Oordeelstraat en Reth is eveneens een begin gemaakt. Naar verwachting kan eind 2019 de gehele randweg opengesteld worden voor het verkeer.

Deel dit artikel