Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Overal ter wereld connected openbare verlichting

Philips en Vodafone gaan samenwerken op het gebied van Internet of Things en connectiviteit. De twee bedrijven hebben als doel stadsbesturen in staat te stellen overal ter wereld connected straatverlichtingssystemen te implementeren.

De systemen, die draadloos met elkaar verbonden zijn, zullen wereldwijd aanzienlijke energiebesparingen opleveren en onderhoud efficiënter en makkelijker maken.

 

Het Philips CityTouch straatverlichtingssysteem zal gebruik maken van het machine-to-machine (M2M) netwerk van Vodafone, dat individuele lichtpunten met elkaar verbindt. Iedere connected straatlantaarn bevat een Vodafone M2M SIM. Stadsbesturen kunnen de verlichting monitoren en managen door middel van het CityTouch systeem van Philips. Ingenieurs kunnen de verlichting op afstand bedienen, fouten identificeren en controleren.

 

Het gezamenlijke aanbod van Philips en Vodafone stelt stadsbesturen in staat om een infrastructuur te creëren die eenvoudig schaalbaar is. Tegelijkertijd zullen andere Smart City applicaties in de toekomst eenvoudig ondersteund kunnen worden.

 

Volgens Vodafone M2M directeur, Erik Brenneis speelt verlichting een zeer belangrijke rol in een connected stad, oftewel Smart City. " Onze overeenkomst met Philips maakt toonaangevende stadsverlichting, ondersteund door de innovaties, netwerken en technologie van Vodafone, overal ter wereld mogelijk."

 

Bill Bien, SVP, hoofd strategie & marketing bij Philips Lighting, vult aan: "Slechts 12 procent van alle straatverlichting wereldwijd is ledverlichting; minder dan 2 procent is connected. We staan aan het begin van een nieuw tijdperk, waarbij energiebesparende connected straatverlichting de ruggengraat vormt van vele Smart Cities . Robuuste en betrouwbare connectiviteit is een onmisbare schakel bij de koppeling van straatverlichting met sensoren, apparaten en managementsystemen. Samen kunnen we verlichting naar een hoger niveau tillen en steden helpen bij het realiseren van energiebesparingen en het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid."Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel