Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

NMBS: opnieuw stakingen in openbaar vervoer

Voor de tweede keer in een maand tijd worden treinreizigers getroffen door een staking dit weekend. De verwachting is dat een op de twee treinen uitvalt.

De aanleiding van de stakingsacties is de problematische verlofsituatievan de treinbegeleiders. Spoorwegmaatschappij NMBS betreurt de tweede staking in korte tijd, schrijft Standaard. De maatschappij heeft een minimumdienstregeling uitgewerkt op basis van het treinbegeleidingspersoneel dat heeft aangegeven wel te zullen werken. Hieruit is naar voren gekomen 53 procent van de treinen zal rijden.

Concrete gevolgen

Het muziekfestival Pukkelpop zal naar verwachting weinig hinder ondervinden van de staking. De NMBS verwacht dat al deze treinen gewoon zullen rijden, net als de treinen richting de Ardennen en de kust. Alleen de treinen vanuit Mol richting Hasselt vallen naar verwachting uit.


De staking heeft geen gevolgen voor internationale treinen. Zo rijden hogesnelheidstreinen Thalys, Eurostar en ICE gewoon volgens hun normale schema. Ook de Benelux-trein Brussel-Amsterdam is operationeel. Internationale reizigers krijgen de waarschuwing dat hun aansluiting in België verstoord kan zijn. 

Deel dit artikel