Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Historisch akkoord bereikt over ringweg Antwerpen

Er komt schot in de plannen voor een betere verkeersdoorstroming rond Antwerpen. De Vlaamse regering, het bestuur van Antwerpen en actiegroepen hebben woensdag 15 maart een volgens de partijen historisch akkoord over de rondweg gesloten.

Rondom Antwerpen staan iedere dag honderden auto's in de file. Vooral tijdens vakantieperiodes kan de vertraging oplopen tot enkele uren. Deze verkeersvertraging speelt al jaren, maar nu lijkt daar verandering in te komen.


De Vlaamse regering, het bestuur van Antwerpen en actiegroepen hebben afgesproken dat de verkeersstroom gaat worden gehalveerd. Eén van de oplossingen hiervoor is het stimuleren van fiets en openbaar vervoer. Tevens voorziet het plan in een nieuwe tunnel aan de noordkant van de Scheldestad, wordt een deel van de ringweg overkapt en worden er extra verbindingswegen gerealiseerd.


De eerste fase van de werkzaamheden starten in het najaar van 2017. De financiering voor het project is nog niet volledig rond, al is wel duidelijk dat de Vlaamse regering 1,25 miljard euro extra heeft toegezegd voor de Oosterweelverbinding aan de oostkant.


Bron:
HLN.be

Deel dit artikel