Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Wat wordt de naam van de nieuwe fietsbrug in Brugge?

Ruim 750 ideeën kwamen binnen voor de naam van de nieuwe fietsbrug in Brugge, waarover elke inwoner van Brugge kon meedenken. De jury, bestaande uit vertegenwoordigers van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en Stad Brugge, bracht het totaal aantal van 761 ideeën terug naar een shortlist van 5 namen.

Stemmen op de vijf genomineerden kan nog tot 26 november. De volgende namen zijn nog in de race voor de eindwinst:

1. AZ fietsexpress

Deze naam is bedacht vanwege het feit dat de brug de bereikbaarheid tussen Sint-Andries/Christus-Koning naar ziekenhuis AZ Sint-Jan verbetert. 

2. Jonckheere fietsbrug

Vroeger voer men in Brugge van oever naar oever met een veerpont. David Jonckheere was de laatste man die deze veerpont bediende.

3. Sint-Jansfietsbrug

Een verwijzing naar het nabijgelegen AZ Sint-Jan, de grootste werkgever in Brugge met meer dan 2.850 werknemers. 

4. Speyenbrug

Toen Sint-Andries nog een zelfstandige gemeente was, lag een deel van het grondgebied aan de overkant van de vaart: Speyen. 

5. Waggelwatervelobrug

In de negentiende eeuw bevond zich rondom het gebied waar nu de fietsbrug komt het café ‘Waggelwater’. Hier kwamen de klanten soms waggelend naar buiten. Tegenwoordig is Waggelwater een natuurgebied. Stemmen kan op drie manieren, zo
schrijft de West-Vlaamse krant KW Knack: via de website van de gemeente Brugge, door een brief te sturen naar Communicatie & Citymarketing of via de suggestiebox in de graszone aan de voet van de helling naar de fietsersbrug, kant Sint-Pieters. Deel dit artikel