Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Jochem Uytdehaage opent (revalidatie)-toestel WKZ

Sporten en spelen om even te vergeten dat je ziek bent; dat is één van de redenen waarom het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht een sportfaciliteit aanlegde op het dakterras. En vorige week was het zover; de spectaculaire interactieve sportkooi werd geopend door de kinderen zelf, onder toeziend oog van Burgemeester van Zanen en schaatsheld Jochem Uytdehaage. George wierp vanuit zijn rolstoel de bal in de kruising van de voetbalwand, en daarmee was ook meteen de Nationale Sportweek geopend.

Sporten en spelen om even te vergeten dat je ziek bent; dat is één van de redenen waarom het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht een sportfaciliteit aanlegde op het dakterras. En eind vorig maand was het zover; de spectaculaire interactieve sportkooi werd geopend door de kinderen zelf, onder toeziend oog van Burgemeester van Zanen en schaatsheld Jochem Uytdehaage. George wierp vanuit zijn rolstoel de bal in de kruising van de voetbalwand, en daarmee was ook meteen de Nationale Sportweek geopend. 

 

Jochem Uytdehaage opende de faciliteit bij het WKZ samen met de kinderen en is zeer enthousiast over de nieuwe sportkooi: “Door slimme  technologie te gebruiken in speeltoestellen  maak  je  het  spelen  en revalideren  niet  alleen  leuker en uitdagender, maar  zijn de resultaten ook nog eens meetbaar. Dat werkt heel motiverend bij  het revalideren in een ziekenhuis, maar lokt ook competitie en spanning uit bij kinderen”. Spelen en sporten is niet alleen fijn om even de zorgen te vergeten, maar draagt natuurlijk ook bij aan de fitheid en gezondheid. WKZ en Yalp gaan samenwerken om de toestellen optimaal in te zetten in revalidatietrajecten. Hierover meer weten? Mail info@yalp.nl o.v.v YALP & WKZ.Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven

Geplaatst door