Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Wonen en recreëren in voormalig schoolgebouw

De voormalige Normaalschool in Lier, die in 2012 gesloten werd, wordt omgetoverd in een publiek gebied met onder andere een horecazaak en een kantoorgebouwtje en een incubator.

De incubator wordt een broedplaats  voor startende ondernemingen en creatievelingen in Lier. De herontwikkeling van de voormalige locatie van de school moet daarnaast stedelijk wonen stimuleren. Er komen in totaal 140 woningen in het gebied.

Projectontwikkelaar Vanhaerents is samen met architectenbureaus META, BOB361, Callebaut en OKRA de winnaar van de ontwerpwedstrijd voor de herbestemming van de Normaalschool, schrijft CG Concepts. Binnen het winnende ontwerpteam zijn META en BOB361 verantwoordelijk voor de architectuur. Callebaut is verantwoordelijk als renovatiearchitect. OKRA verzorgt het landschapsontwerp.

De oppervlakte van het betreffende gebied is meer dan 20.000 m2. Binnen dit gebied worden 140 woningen gerealiseerd. Tevens voegt de transformatie  van de locatie toegankelijk gebied toe aan de sterk verdichte binnenstad van Lier. Dat moet nieuw publiek aantrekken. . Door toevoeging van speelgroen, straatmeubilair en een publiek toegankelijk paviljoen moet het gebied aantrekkelijk worden voor jong en oud.

In het gebied komen verschillende woonvormen aan bod, zoals nieuwbouwappartementen voor jonge starters en gezinnen, praktijkwoningen of kangoeroewoningen.

Deel dit artikel