Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Handboek moet Ede-Wageningen naar hoger plan tillen

Afgelopen jaar is door Felixx Landscape Architects & Planners het Handboek Openbare Ruimte voor de KennisAs Ede-Wageningen ontwikkeld.

Het handboek is gemaakt in opdracht van de gemeenten Ede en Wageningen in samenwerking met de Provincie Gelderland en Wageningen UR en bedoeld om de twee gemeenten als internationaal vestigingsklimaat op het gebied van Agrofood, als onderdeel van de FoodValley-regio, te versterken. Het Handboek is op 8 november vastgesteld. Naar verwachting worden de eerste werkzaamheden eind 2018 opgeleverd.

Openbare ruimte op de schop

De KennisAs Ede-Wageningen beslaat een traject van 11 kilometer en vormt de verbinding tussen Wageningen University en Research met het Business- en Sciencepark Wageningen, de Kenniscampus Ede en het toekomstige World Food Centre in Ede. Het is de bedoeling dat de KennisAs gaat bijdragen aan fysieke zichtbaarheid van de gemeentelijke ambitie door de voorgestelde inrichting van de openbare ruimte. 

Eigen identiteit

Om de herkenbaarheid van de KennisAs te vergroten en een eigen identiteit mee te geven is het inrichtingshandboek ontwikkeld aan de hand van thema’s ‘aards en innovatief’. Het resultaat bestaat uit een combinatie van gebiedseigen bouwstenen en onderscheidende bouwstenen die zorg dragen voor de herkenbaarheid van de as. 

Bloemrijke inrichting

Daarbij worden gebiedseigen bomenrijen aangevuld en de zichtlijnen versterkt. Een deel van de bomen wordt voorzien van een bio-based erlenmeijer boompot die staan voor het innovatieve karakter van de bedrijven en kennisinstellingen in het gebied. Daarnaast krijgen de verschillende wegsegmenten een gebiedseigen bloemrijke berminrichting, houten lichtmasten en herkenbare fietspaden. 

Deel dit artikel