Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Het kan: parkeren onder de spelende kinderen

In het centrum van Brugge in de parkeernood wel heel acuut. Daarom is gekozen voor een innovatie ruimtelijke oplossing: onder de speelplaats van Middenschool Brugge Centrum wordt een ondergrondse parking aangelegd, die plaats moet bieden aan 139 auto’s. Begin 2018 wordt naar verluid begonnen met de werkzaamheden.

Bouwontwikkelaar Prisma Project heeft een vergunning aangevraagd voor de ondergrondse parking. Deze krijgt twee bouwlagen en een in- en uitrit aan de Hugo Losschaerstraat. Zodra de parking is afgerond, wordt de nieuwe speelplaats van de school ingericht. Dit omdat de leerlingen tijdens de bouwwerkzaamheden hun speeltoestellen kwijt zijn.


Schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Schepen geeft aan dat de ondergrondse rotatieparking (een parkeergarage die tegen betaling voor iedereen toegankelijk is) meer dan welkom is. “Gezien de parkeernood in de binnenstad en het nieuwe mobiliteitsplan zijn alle bijkomende parkeerplaatsen die gerealiseerd worden welkom.”


Begin 2018 wil Prisma Project beginnen met de werkzaamheden. “We gaan uit van een duur van tien maanden. Als we in de krokusvakantie kunnen starten, voorzien we in de oplevering dus nog in hetzelfde jaar”, meent Steven Becaus van de bouwontwikkelaar.

Deel dit artikel