Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Groenscherm moet uitzicht fietsenstalling station Kortrijk verbeteren

De overdekte fietsenstalling rondom het station van Kortrijk, die in april van dit jaar is geplaatst, zorgt voor nogal wat discussie in de gemeente. Omdat er van verschillende kanten commentaar kwam over het uitzicht, laat het stadsbestuur nog voor het eind van het jaar een groenscherm rond de stallingen aanbrengen. De fietsenstalling zelf wordt rond 19 oktober voorzien van vier camera’s.

 Landschapsarchitect Denis Dujardin werkte het concept groenscherm uit, dat gemaakt is van elzen en hertshooi, schrijft de Gemeente Kortrijk. De elzen worden dicht op elkaar geplaatst, waardoor de fietsenstallingen er verborgen uitzien. Wel is het geheel nog enigszins doorzichtig om op deze manier controle te houden op het gebied van onder andere fietsendiefstallen.

 

©Gemeente Kortrijk 

 

De betonnen wand van de fietsenstalling krijgt zijn kleur door het hertshooi dat eroverheen wordt geplant. Deze wand moet ervoor zorgen dat de fietsenstalling alleen via de reguliere in- en uitgang kan worden verlaten. Om te voorkomen dat fietsers of voetgangers over de wand kruipen, is hertshooi geplaatst.

Deel dit artikel