Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Stedenbouwkundige ideeënwedstrijd voor ontwikkeling Linkeroever

De Antwerpse Stadsbouwmeester lanceert samen met de stad en Waterwegen & Zeekanaal NV een ideeënwedstrijd voor de ontwikkeling van een toekomstvisie voor Linkeroever, het Antwerpse stadsdeel op de linkeroever van de Schelde.

Doel van de wedstrijd is tot nieuwe ideeën en inzichten te komen die als basis dienen voor een toekomstige ontwikkeling. De opdracht is tweeledig: de inzending moet zich uitspreken over ‘wat Linkeroever vandaag is, wat het wil en wat het kan zijn’ en er ligt de vraag voor een bovengrondse verbinding tussen Rechter- en Linkeroever op tafel. Ook die verbinding moet passen binnen de totaalvisie.


“In een visie of ‘masterplan’ voor Linkeroever wordt nagedacht over de toekomst van alle verschillende zones en trekpleisters als één ruimtelijk geheel,” aldus de stad Antwerpen. “Ze worden bovendien met elkaar verbonden op vlak van infrastructuur, mobiliteit, maatschappelijke voorzieningen, enzovoort.”


Architecten en andere experts zijn uitgenodigd hun ideeën voor 14 februari 2017 in te sturen. Uit de inzendingen kiest de jury vijf ideeën. Deze ideeën worden tijdens het Festival van de Architectuur in september 2017 gepresenteerd en worden bediscussieerd in een tentoonstelling, een symposium en een publicatie. Vervolgens zullen de vijf geselecteerde ideeën de basis vormen voor de ontwikkeling van een masterplan Linkeroever.


Alle informatie over het aanleveren van een inzending vindt u hier.
Inzenden kan tot 14 februari 2017.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven

Trending