Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Vlaamse regering op vingers getikt om slechte luchtkwaliteit

De Vlaamse regering toont volgens de rechtbank te weinig daadkracht om de luchtkwaliteit te verbeteren. Daarbij meet de regering de luchtkwaliteit niet adequaat genoeg. De rechtbank heeft daarom een sanctie opgelegd: de regering moet binnen een jaar een plan opstellen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Het Vlaams Gewest moet binnen een periode van een jaar een luchtkwaliteitsplan opstellen voor het hele grondgebied, schrijft De Standaard. Wanneer dit niet lukt, moet de regering 100 euro betalen aan Greenpeace voor elke dag vertraging. De totale kosten voor het opstellen van het plan worden nu geschat op vijf miljoen euro.

In een officieel bericht stelt de rechtbank dat de jaargrenswaarden voor stikstofdioxide (NO2) in 2016 in alle zones van het Vlaams Gewest zijn overschreden. De maatregelen die het Vlaams Gewest hierop heeft genomen zijn onvoldoende om de overschrijdingen te vermijden en zullen daarbij ook niet de luchtverontreiniging binnen zo kort mogelijke tijd onder die grens doen komen.

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven