Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Over drie jaar zelfrijdende busjes in Antwerpen

Vanaf 2021 worden reizigers op de Antwerpse Linkeroever en over de Scheldekaaien op de Rechteroever vervoerd met zelfrijdende bussen. De Lijn, die dit gaat verzorgen, is nog altijd dringend op zoek naar leveranciers voor de busjes.

Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De stad Antwerpen en De Lijn hebben samen een jaar lang onderzocht of zelfrijdende shuttles haalbaar zijn. Dit bleek het geval. Het komende jaar zal de zelfrijdende bus getest worden, waarna in 2021 reizigers daadwerkelijk met de zelfrijdende shuttles vervoerd worden. In totaal gaat het om 25 shuttles die per shuttle 20 reizigers kunnen meenemen. 

De zelfrijdende shuttles vervangen de huidige buslijn 31L. Tijdens de spits is er elke drie minuten een shuttle beschikbaar. Met de traditionele bus is dat nu vier keer in het uur. De bussen gaan dus vaker rijden en kunnen zo meer reizigers in kortere tijd vervoeren. De shuttles rijden gewoon tussen al het andere verkeer. Wel krijgen ze net als een traditionele bus een aparte baan, maar daar kan ook ander verkeer rijden. 

Deel dit artikel