Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Mobiel betalen in Rotterdamse parkeergarages

Parkeergarage Museumpark in de gemeente Rotterdam is de eerste parkeergarage in Nederland waar betalen via een landelijke mobiele app mogelijk is. Museumpark is gekoppeld aan het multi provider netwerk van SHPV waar in totaal dertien providers zijn aangesloten.

SMS Parking is de eerste provider waarmee betaald kan worden. Een groot deel van de overige twaalf providers zijn momenteel bezig met de benodigde aanpassingen zodat ook die met betaalapps betaald kan worden. Scheidt & Bachmann is de eerste parkeerleverancier in Nederland waar deze betaalmogelijkheid gerealiseerd is.

Scan en ticket

Bij parkeergarage Museumpark krijgt de automobilist toegang door het trekken van een parkeerticket. Gelijktijdig wordt het kenteken gescand. Eenmaal geparkeerd moet de betaalapp worden gestart om vervolgens een locatiecode in te voeren. Op het moment dat een automobilist de garage wilt verlaten, wordt het kenteken gescand en gaat de slagboom automatisch open. Op dat moment wordt de parkeertijd in de betaalapp automatisch gestopt waarna de betaling voltooid is. 

Momenteel worden de laatste voorbereidingen getroffen zodat ook in de Rotterdamse parkeergarages De Boompjes, Meent en Veranda met een mobiele betaalapp geparkeerd kan worden.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel