Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

ReScape editie 2 van 2017 is verschenen

De nieuwste editie van ReScape is uit. Centraal in deze editie staat de leefbaarheid in onze steden, met voorbeeldprojecten waarin ruimte is gemaakt voor water en de fiets als primair vervoersmiddel binnen het stedelijk weefsel.

ReScape is dé inspiratiebron voor ruimte- en mobiliteitsprofessionals in België. Abonnees ontvangen de tweede editie van 2017 deze week, maar de editie is ook nu al te downloaden in onze bibliotheek. Ook kunt u de editie los nabestellen via onze klantenservice.

In deze editie

 • Tuinterrassen aan het water in Leuven
  Het lijkt wel of we in de vorige eeuw allemaal vergeten waren dat water een belangrijke rol in het stedelijk weefsel speelt. Daar komt nu verandering in. In Leuven, bijvoorbeeld, stroomt door diverse ingrepen de Dijle nu door de stad. In welke vorm dan ook bevordert dit water de beleving van de stad.

 • Provincie Antwerpen: consequente keuze voor de fiets
  Fietsbeleid is een speerpunt binnen het beleid van de provincie Antwerpen. Dit vertaalt zich in acties die veilig, vlot en comfortabel fietsen mogelijk maken, bijvoorbeeld door de aanleg van de vele fietsostrades. Dit artikel neemt u mee in de gemaakte keuzes van de provincie.

 • Malmédy, mise en valeur du patrimoine et mise à jour de l'espace public
  Recréer des lieux pour les habitants et les visiteurs dans le tissus d’une petite ville fort ancienne, où l’histoire se lit bien à travers ses monuments et sa structure urbaine, mais où les différents espaces avaient perdu leur caractère initial.

 • Bokrijk: samen spelen aan het water
  Zich uitleven staat voor veel kinderen gelijk met buitenspelen. Hoewel velen het tegenwoordig moeten doen met een ingerichte speelplek, maken natuurlijke en avontuurlijke speelplekken een opmars. Bijvoorbeeld in Bokrijk, een waterspeeltuin die ervaringen voorop zet.

Als lid van ReScape kunt u deze editie (en ook de voorgaande editie) gratis downloaden in onze bibliotheekBent u nog geen lid? Bekijk hier de vele voordelen van een lidmaatschap


U kunt deze editie ook los bestellen. Mail daarvoor naar 
klantenservice@acquirepublishing.nl.
Kosten: €19,95 (exclusief BTW en verzendkosten)

Deel dit artikel