Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Trajectcontrole geïntroduceerd in Brussel

In Brussel is de eerste trajectcontrole in het leven geroepen. De stad wil hiermee respect opbrengen voor de snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur.

Op de weg waar deze trajectcontrole is ingesteld, worden regelmatig snelheden van tegen de 100 kilometer gehaald, schrijft Het Laatste Nieuws. Het record op dit stuk weg is 161 kilometer per uur. Het systeem van trajectcontroles wordt door weggebruikers vaak als eerlijker beoordeeld dan een systeem waarbij camera’s op een vast punt opgesteld staan.

Richting het centrum van Brussel gaat het om een traject van ruim 600 meter gecontroleerde weg. Richting de luchthaven van Brussel gaat het om 813 meter. Het traject bevindt zich op de Leopold-III laan tussen de Generaal Wahislaan en de rotonde aan de Vrijetijdslaan.

Staatssecretaris voor verkeersveiligheid Bianca Debaets hoopt ook elders in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest trajectcontroles te kunnen invoeren. Om automobilisten op de hoogte te stellen van het invoeren van deze trajectcontroles, worden waarschuwingsborden geplaatst.

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven