Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Video: Het versnipperde landschap, of de groene stad?

De stad wordt almaar 'stedelijker', terwijl de open ruimte onder druk staat. Gebouwen en infrastructuur dreigen het landschap verder te versnipperen. Hoe geraken we hier uit? Peter Adams, landschapsarchitect en CEO van Avantgarden, aan het woord.

"Toen ik in de jaren zeventig van vorige eeuw studeerde, was de kiem voor het structureel denken rond groen, open ruimte en landschapswaarden al aanwezig, maar in de praktijk merkten we er niet veel van," aldus Adams. De ontwerper geeft aan dat de openbare ruimte de 'spiegel van de maatschappij' is, één die in transitie is. Zo krijgt de boom er een vaste plaats, volgens Adams, en gaat in het buitengebied de landschapsplanning de versnippering tegen.


Tijdens de Dag van de Openbare Ruimte 2018 in Brussel hield Adams een keynote lezing over dit onderwerp. Naderhand nam ReScape een moment hem te interviewen. Dit ziet u in onderstaande video.

Uitgebreid artikel in ReScape #4

Peter Adams zette in de meest recente editie van ReScape zijn visie uiteen. U leest over de druk op het landschap, waar momenteel de uitdagingen in de openbare ruimte liggen en wat de mobiliteit voor ons in petto heeft.

Benieuwd? U downloadt ReScape #4 2017 in onze bibliotheekU kunt deze editie ook los bestellen. Mail daarvoor naar klantenservice@acquirepublishing.nlKosten: €19,95 (exclusief BTW en verzendkosten).

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven