Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Hoe mobiliteit mensen gelukkig maakt

Steden groeien en worden drukker. Het is een uitdaging de stad toegankelijk en in beweging te houden. Op het congres Happy Mobility, op 14 maart aanstaande in Rotterdam, wordt gezocht naar manieren om de stad in beweging te houden door duurzame en inclusieve mobiliteit.

Het is tijd om nieuwe wegen in te slaan. Mobiliteit gaat over meer dan zo snel mogelijk van A naar B komen, dat is bekend. Het gaat ook over mee kunnen doen in de stad, naar werk komen en samen de stad te beleven.

Stad op maat

Jorn Wemmenhove, stedenbouwkundige uit Rotterdam en betrokken bij de organisatie van Happy Mobility: “We versnellen de stedelijke toekomst waarin de stad door actief transport, zoals lopen, fietsen, in combinatie met ov toegankelijk is voor iedereen. Dat is happy mobility, en zo creëren we een stad op de maat van de mens, voor alle mensen.”

Congres

Op het congres spreken toonaangevende keynotesprekers, waaronder professor Derk Loorbach die inzoomt op transitie, oprichter van het autodeelbedrijf Zipcar Robin Chase en Karel Martens die u meer vertelt over vervoersarmoede. Gevonden oplossingen worden besproken, nieuwe ideeën bediscussieert en keynotesprekers bieden food for thought.


Meer informatie over dit congres vindt u op www.happymobility.nl.Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel