Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Terugblik Dag van de Openbare Ruimte Brussel 2018

Een succesvolle editie mag het wel genoemd worden. De Dag van de Openbare Ruimte in Brussel op 1 februari trok aanzienlijk meer bezoekers dan op voorhand was ingeschat en de belangstelling voor de ReScape Talks was haast overweldigend. Wij blikken kort terug.

Beursorganisator ExpoProof sloeg met deze editie een nieuwe weg in: een kleinere hal met voor iedere exposant een compacte stand. Het resultaat was een intieme sfeer. Bezoekers liepen van de ene stand de andere binnen, van ontmoeting tot ontmoeting. De beurs trok ruim 1.200 bezoekers, wat ExpoProof omschreef als een topdrukte. Bekijk hier een sfeerimpressie.

Het nieuwe concept viel in goede aarde bij zowel bezoekers als exposanten. Bekijk hieronder een concluderend woord van een tevreden beursorganisator Jean Paul Boon.

ReScape Talks

Tijdens de beurs volgden bezoekers diverse lezingen, waaronder de ReScape Talks. Professionals uit het veld gingen inhoudelijk in op onderwerpen als de opengelegde Demer in Diest, de Groentool van de stad Antwerpen en groene speelplaatsen. De Talks waren overvol, wat des te meer het belang van de besproken onderwerpen ondertekende. Wat vooral naar voren kwam, is de noodzaak van vergroening in de publieke ruimten, zoals u ook hoort in onderstaande video van onze hoofdredacteur Philippe Cols. Dit jaar zal groen dan ook een hoofdthema worden in de uitingen van ReScape.


De verslagen van de ReScape Talks vindt u in de komende dagen op ReScape. Houdt de website dus in de gaten, of volg ons op Facebook en Twitter.

Deel dit artikel