Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Scanauto's betrappen zwartparkeerders in Antwerpen

Vanaf dit najaar gaat de stad Antwerpen automatische scanauto's inzetten om bestuurders zonder parkeerticket te beboeten.

De auto scant al rijdend nummerborden van auto's, zodat het gebied snel gecontroleerd kan worden. Dat zegt de Antwerpse schepen van mobiliteit, Koen Kennis, op Radio 2 Antwerpen. Hoewel de schepen aangeeft nog altijd op zoek te zijn naar parkeerwachters, gaat het controleren met de scanauto's vanaf dit najaar een stuk sneller. 


Automatische scanauto's zijn voorzien van ANPR-apparatuur die de auto in staat stelt al rijdend de nummerborden van de geparkeerde auto's te kunnen scannen. Sinds 1 april heeft de stad Antwerpen het betaald parkeren uitgebreid naar meer wijken, schrijft VRT. Uit de boetecijfers van de afgelopen twee maanden, die de VRT kon inzien, blijkt dat de kans om als 'zwartparkeerder' gepakt te worden in de binnenstad veel groter is dan daarbuiten. Dat is ook te zien aan het aantal controles: binnen de ring voerden parkeerwachters 68.000 controles uit, daarbuiten 'slechts' 8.300. 


Dat laatste feit is niet zo raar: in de binnenstad zijn natuurlijk veel meer straten. Het aantal te controleren kilometers in de binnenstad is dan ook veel hoger dan buiten de ring: 480 kilometer om 320. Daarbij moet er in de binnenstad vaker gecontroleerd worden, omdat de parkeerlimiet daar lager ligt. Al met al is het controleren in de binnenstad dus een stuk gecompliceerder. De scanauto moet deze complicatie deels kunnen wegnemen. 

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven