Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Gentse kinderen maken dankbaar gebruik van bus en tram

Kinderen uit Stad Gent scanden in het afgelopen jaar net geen 3 miljoen keer hun Buzzy Pazz, een gratis pas voor bussen en trams van De Lijn.

Stad Gent blijft doorgaan met het jaarlijks investeren van 1,14 miljoen euro met als doel het gratis houden van het openbaar vervoer voor kinderen onder de veertien jaar. Als wordt omgerekend naar de bijna drie miljoen keer dat de kinderen afgelopen jaar gebruik maakten van het openbaar vervoer, is dat zo'n 39 eurocent per rit, schrijft Nieuwsblad. In totaal werd 2.980.000 keer gescand met de Buzzy Pazz, blijkt uit cijfers die Sara Matthieu opvroeg bij de gemeenteraad. Het is de eerste keer dat het stadsbestuur over dergelijke gedetailleerde cijfers beschikt.

Hoe het werkt

Alle Gentse kinderen tussen de zes en veertien jaar kunnen een gratis abonnement aanvragen voor het gebruik van de bus en de tram van De Lijn. Normaal gesproken kost een dergelijk abonnement 54 euro voor kinderen tot en met elf jaar. Voor kinderen vanaf twaalf jaar kost dit jaarlijks meer dan 200 euro. 


Om kinderen en ouders te stimuleren meer gebruik te maken van de bus en de tram en dus dit gebruik toegankelijker te maken, betaalt Stad Gent elk jaar 1,14 miljoen euro aan De Lijn. In ruil daarvoor maakt de vervoersmaatschappij de Buzzy Pazz volledig gratis voor kinderen uit Gent tot een leeftijd van 14 jaar oud. Deel dit artikel