Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Investeringen fietsnetwerk 'stap in goede richting'

Er wordt hard geïnvesteerd in het Vlaamse fietsnetwerk, maar nog altijd niet genoeg, vindt de Fietsersbond. Minister Ben Weyts van Mobiliteit en Openbare Werken investeerde 103 miljoen euro in 2017 en beloofde voor 2018 een bedrag van 110 miljoen euro. Hiermee is de beloofde 100 miljoen gehaald.

De Fietsersbond beschouwt het bedrag van 103 miljoen euro in 2017 als een stap in de goede richting. Toch is het volgens de bond niet genoeg om de financiële achterstand uit het verleden hier volledig mee recht te trekken. De bond stelt zich in de toekomst eerder op een bedrag van 200 miljoen in plaats van 100 miljoen te willen gaan richten.

Bestaande infrastructuur in kaart brengen

De Fietsersbond zou graag in kaart willen brengen waar alle fietspaden liggen en hoe het met de kwaliteit van deze paden gesteld is. Volgens de Fietsersbond moet er dan ook dringend budget worden vrijgemaakt om dit in gang te kunnen zetten. Zonder goed zicht op de bestaande infrastructuur is het volgens de bond moeilijk een samenhangend investeringsprogramma op te zetten. 

Deel dit artikel