Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Operatie 'led' in Woudenberg voltooid

Met een symbolische handeling is begin mei in de Utrechtse gemeente Woudenberg het laatste armatuur vervangen van in totaal 2000 stuks die daar in de laatste anderhalf jaar zijn geplaatst door installateur Van Voskuilen.

Bijzonder aan dit grootschalige led-vervangingsproject is dat alle 2000 geplaatste led-armaturen zijn geleverd door Innolumis en in Amersfoort zijn geassembleerd door sociaal werkbedrijf Metafors, onderdeel van het grotere Amfors.

Lokaal geassembleerd

Sinds een kleine drie jaar worden alle kofferarmaturen van de Innolumis Nicole-serie door Metafors in elkaar gezet door 15 mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Ook de nieuwe led-kegel Ariane, die grootschalig is toegepast in Woudenberg, is lokaal geassembleerd.


Telemanagement

In dit project zijn alle armaturen met een leeftijd ouder dan tien jaar vervangen. Deze armaturen zijn daarna uit elkaar gehaald en de overblijvende materialen zijn waar mogelijk gerecycled. Ook zijn alle armaturen voorzien van telemanagement. Middels een aangebrachte telecontroller geleverd door Ziut kan nu per armatuur en via het LoRa-netwerk worden gecommuniceerd met elk lichtpunt waardoor bijvoorbeeld storingen nu op afstand kunnen worden gemonitord en snel kunnen worden verholpen.

Koploper

Met dit grootschalige led-verlichtingsproject is de gemeente Woudenberg klaar voor de toekomst en heeft het nu de beschikking over een hoogwaardig, modern en efficiënt straatverlichtingssysteem. Woudenberg is hiermee in één keer een van de koplopers op dit gebied in Nederland.

Dit artikel is verschenen in ReScape nummer 2, juni 2018.

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven