Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

'Water brengt een stad tot leven'

Op de Dag van de Openbare Ruimte in Maastricht op 18 mei verzorgt Ivo Terrens van de Vlaamse Milieumaatschappij een lezing over de inpassing van water in het stedelijk weefsel van Diest.

"In 1960 verdween de Demer uit het centrum van Diest. Het water zorgde voor overstromingen en geurhinder, en men gooide de Demerbedding dicht. De rivier kreeg een nieuwe plaats aan de rand van de stad. Maar vandaag is de Demer door de Vlaamse Milieumaatschappij en het stadsbestuur opnieuw naar het centrum van Diest gebracht, proper en veilig. Zo beschermen we de stad tegen overstromingen en geven we haar een verjongingskuur."


"De opnieuw opengelegde Demer zorgt voor de broodnodige buffering van het hemelwater. Het opbreken van straten en (parkeer)pleinen was niettemin niet vanzelfsprekend. Het heeft bijna 10 jaar van studie en overleg gevergd vooraleer er groen licht kwam voor de werken."


U volgt de lezing 'Water brengt een stad tot leven' om 14:30 uur in de Kleine Zaal op de Dag van de Openbare Ruimte in Maastricht. Gedurende de dag kunt u ook gratis aanschuiven bij diverse andere lezingen, waaronder de keynote van Karolien Leonard, directeur Stadsontwikkeling en Economie van gemeente Maastricht, over de verschillende aspecten van de gevarieerde openbare ruimten in de Limburgse hoofdstad.


Meer weten?
Bekijk hier het programma of meld u nu aan voor gratis bezoek.

Deel dit artikel