Handboek Prettige Plekken: Leer kijken door de bril van de gebuiker met 500+ richtlijnen voor ontwerp en inrichting

Nieuws

Actuele lezingen op Dag van de Sportaccommodatie

Op 10 maart vindt in Houten de Dag van de Sportaccommodatie plaats. Onderdeel van deze beurs is een gevarieerd en interessant lezingenprogramma. Een kleine greep uit het aanbod.

Waar sporten we in 2030?

De wensen en het gedrag van sporters veranderen. Zo ook de omgeving waar ze graag hun sport in willen beoefenen. Het Mulier instituut heeft, als sociaal-wetenschappelijk onderzoeksinstituut, onderzoek gedaan naar ontwikkelingen in het sportgedrag. Op basis van die cijfers, een analyse van de belangrijke trends en bevolkingsprognoses, geeft Hugo van der Poel een doorkijk naar de toekomst. Na afloop heeft u een beeld van de te verwachten ontwikkelingen in de sport en de gevolgen daarvan voor de planning en inrichting van sportaccommodaties.

 

Locatie, locatie, locatie: De strijd om ruimte en de beste plek voor de sport

Goede sportaccommodaties en voorzieningen in de openbare ruimte of directe leefomgeving vormen een noodzakelijke voorwaarde om te kunnen sporten en bewegen. Vaak is de ruimte echter beperkt. Meerdere partijen en belangen (waaronder sportverenigingen) strijden om dezelfde plek. Hierbij gaat het niet ‘alleen’ om sport maar ook om groene ruimte, natuur, parkeren, wonen en zorg. Met de beoogde brede functie van sportverenigingen neemt bovendien het belang van een goede locatie toe voor de maatschappelijke verankering van de sport. Hoe echte participatie en creatieve oplossingen uit de praktijk oplossingen kunnen bieden voor slepende locatiediscussies.

 

Bewegen in een netwerk van voorzieningen

We leven in een netwerk van sport- en beweegvoorzieningen, maar hoe zorgen we ervoor dat er een samenhang ontstaat tussen deze voorzieningen? En welke voorzieningen hebben we echt nodig om gezond te bewegen? Dit zijn vragen waar u een antwoord op gaat krijgen.

 

Gratis toegang

Het evenement is met name interessant voor gemeenteambtenaren, bestuurs- en commissieleden van sportverenigingen, adviseurs, architecten, ontwerpers, schoolbesturen, vakleerkrachten en exploitanten van binnen- en buitensportaccommodaties. Toegang is gratis, evenals koffie, the en frisdrank gedurende de hele dag. Kijk hier voor meer informatie.Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven

Gerelateerd

Gerelateerde leden